Wat is salderen?

Met zonnepanelen wekt u zelf energie op. Een deel van deze energie verbruikt u direct zelf. De energie de overblijft levert u terug aan het openbare elektriciteitsnet. Als de zon niet schijnt heeft u ook energie nodig. Deze energie levert uw energiebedrijf.

Uw installatie registreren

Wanneer u energie gaat terugleveren, is het van belang uw installatie te laten registreren bij uw netbeheerder. U komt anders niet in aanmerking voor een financiele vergoeding wanneer u meer opwekt dan dat u zelf verbruikt. Heeft u zonnepanelen geïnstalleerd, ga dan naar de website www.energieleveren.nl. Hier staat duidelijk hoe u uw installatie kunt registreren, zodat u zeker weet dat de teruglevering geen problemen oplevert.
Salderen blijft gehandhaafd

De eerste maanden van 2015 was er onrust ontstaan in de markt door ongefundeerde uitspraken op diverse websites. Immers, de onduidelijkheid over het salderen is al sinds juli 2014 van de baan. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de rentabiliteit en terugverdientijd van de zonnepanelen.
Minister Kamp heeft in heldere formulering aan de Tweede Kamer gemeld dat het salderen gehandhaafd zal blijven. De salderingsregeling is een goede en eenvoudige regeling die duurzaam decentrale opwekking goed stimuleert, stelt hij. Minister Kamp adviseert de kamer hier zeker aan vast tot houden tot 2020. Wel stelt hij dat de salderingsregeling erg royaal is en in 2017 geëvalueerd zou moeten worden, zodat er voor nieuwe installaties vanaf 2020 een nette overgangsregeling kan komen. Hiervoor is ook ruim draagvlak in de Kamer.
Lees meer op Holland Solar

VRAGEN OF OPMERKINGEN?
BEL 085 401 1356 OF MAIL INFO@METDEZON.NL

STUUR ONS EEN BERICHT

info@metdezon.nl | 085 401 1356